Sağlıklı Yaşam İçin 21 Gün Şekersiz Diyet

Sağlıklı yaşam için tavsiye edilen 21 gün şekersiz diyet uygulaması, 21 gün boyunca beyaz veya esmer şeker fark etmeksizin, bunları tarifinde içeren hiçbir ürünün tüketilmemesi mantalitesiyle oluşturulmuş bir arınma diyet programıdır. Belirli bir konuda herhangi bir davranışın alışkanlık haline gelmesi için geçmesi gereken süre 21 gün olarak söylenmektedir. Bu nedenle vücudu 21 gün boyunca şekerden kısıtlayarak şekersiz diyet ile yeni yaşam stili bir alışkanlık haline getirilebilir. Şeker orucu olarak da adlandırılabilecek bu uygulama sağlıklı bir yaşam oluşturabilmek için atılabilecek olan ilk adımlar arasında örnek olarak gösterilebilir.

Bu diyet anlayışı boyunca yasak olan bazı besinler mevcuttur. Bunlar örnek olarak; kek, pasta, dondurma, meyveli yoğurt, puding, çikolata, simit, poğaça, ekmek, makarna, cips, kola, kahve, bisküvi, alkol ve sigara örnek olarak sıralanabilir. Bunlar yerine gün içerisinde 2-3 porsiyon meyve, bitter çikolata, doğal şeker içerikli bal ya da pekmez tüketimi önerilmektedir.

bal pekmez

Şeker diyeti sayesinde yapay şekerin vücut sistemlerine verdiği zararın önüne geçerek şekere karşı oluşan bağımlılık alışkanlığının önüne geçilir. Bu bağımlılığın ortadan kalkması için 21 gün bazı kaynaklar tarafından yeterli bir süre olarak kabul edilmektedir. Sağlıklı bir yaşam yapay şeker tüketiminin olmadığı bir beslenme yöntemiyle mümkün olabileceğinden bu diyet uygulamasına uyum sağlamak oldukça faydalıdır.

Şeker Miktarını Azaltan Uygulamalar

Bol su içmek vücuttan şeker atılımını hızlandıran yöntemlerden birisidir. Karbonhidrat alımını sınırlamak da aynı şekilde vücudu zararlı etkilerden koruyabilmek adına uygulanan yöntemler arasındadır.

Daha sağlıklı yemek yeme şekilleri araştırılarak bu davranış şekilleri sürdürülebilir hale getirilebilir. Tüm bu uygulamaların dışında sağlıklı yaşam için egzersiz yapmak ve stresten uzak durmak yine kan şekeri düzeyini düşürecek olan sağlığa faydalı davranışlar arasında yer almaktadır.

Şeker tüketiminin en aza indirgenmesi vücutta bazı oluşumlara sebep olmaktadır. Bu uygulama ile sindirim daha kolay gerçekleşir. Kan şekeri düzeyi her zaman için referans aralığında kalır. Diyabet hastalığının önüne geçilir. Cilt sağlığı korunur, akne ve sivilce oluşumunun önüne geçilir. Kilo verimi desteklenir. Açlık hissi, kilo alımı ve bazı enfeksiyonların oluşumu bu yolla engellenir.

Şeker Tüketiminin Vücuda Zararları

Şekerin vücut için kanıtlanmış herhangi bir faydasına rastlanmamıştır.

Sağlıklı bir yaşam ancak şekersiz, sağlıklı besin içerikleri, düzenli egzersiz, dengeli ve yeterli beslenme ile mümkündür. Bu sebepten şeker tüketimini beslenme düzeni içerisinde olabildiğince bulundurmamak gerekmektedir. Çünkü şeker tüketimi vücudun savunma sisteminin zayıflamasına sebep olarak pek çok hastalık türüne davetiye çıkarmaktadır. Şekerli ürünlerin tüketimi en çok diyabet ve kanser gibi hastalıkları ortaya çıkarmaktadır. Aynı zamanda karaciğer yağlanmasına da sebep olmaktadır.

Cilt yapısını bozarak akne, sivilce ve kırışıklıklara yol açmaktadır. Diş çürüklerine sebep olarak ağız ve diş yapısının bozulmasına da hızlı bir şekilde etki etmektedir. İnsülin direncine sebep olarak kilo vermenin önüne geçerek aksi yönde kilo artışına sebep olmaktadır. Beyinde bazı noktaları etkileyerek bağımlılığa sebep olmaktadır. Şekere oluşan tolerans sebebiyle tüketimi fazla olan kişiler ihtiyaç duyduğu şekeri alamadığı durumlarda mutsuz olmaktadır. Bu sağlıksız tüketim sonucu ise bazı ciddi boyutlarda depresyona yol açmaktadır.

Sağlıklı bir yaşam için fizyolojiye zarar vermemesi adına şeker tüketimi engellenmelidir. Aksi takdirde ciddi sağlık sorunları ortaya çıkarak kişilerin hayat kalitesini ciddi anlamda sekteye uğratmaktadır. Bunun yerine sağlıklı, doğal, katkısız ve organik olarak üretilmiş besin tüketimi desteklenmelidir. Şeker tüketiminin azaltılması ile birlikte yaşam kalitesi artar ve yaşama süresi de bununla doğru orantılı olarak uzamaktadır.

Hakkında tiktak bilgi

Ayrıca Kontrol Edin

Panik Atak Belirtileri ve Baş Etme Yöntemleri

Panik atak belirtileri ve baş etme yöntemleri konumuza geçmeden önce, Panik atak; temel özellik olarak …

Yorumunuz